شرایط پذیرش و راهنمای تهیه مقاله برای نشریه"پژوهشهای کاربردی در گیاهپزشکی"
1- مقاله ای برای چاپ پذیرفته می شود که با زمینه های علمی تعیین شده توسط شورای دبیران که در وب سایت دانشگاه تبریز به آدرس www.https://arpp.tabrizu.ac.ir/journal/authors.note و در "بخش اهداف و چشم انداز" قابل دسترسی است، همخوانی داشته باشد. بدیهی است که تایید نهایی انطباق موضوع مقاله با زمینه های علمی مجله به عهده شورای دبیران مجله خواهد بود.
2- مقاله ارسالی باید پژوهشی و حاصل بررسی نویسنده(گان) باشد؛ متن مقاله ارسالی یا مشابه آن در مجموعه مقاله های همایش ها و هیچ نشریه دیگری به صورت مقاله کامل منتشر و یا همزمان برای چاپ ارسال نشده باشد.
3- مقالات " مروری " از اشخاص صاحب نظر در زمینه های علمی تعیین شده با دعوت شورای دبیران قابل چاپ می باشند.
4- مقاله در قطع A4 و به صورت تک ستونی، فاصله سطور یک و نیم سانتیمتر و حاشیه سه سانتیمتر، با پنج حرف تورفتگی در شروع پاراگراف ها در قالب doc یا docx تهیه شود. همچنین لازم است فایل مقاله بدون اسامی نویسندگان در قالب word و pdf، فایل مشخصات نویسندگان و فایل تعهدنامه (فرم تعهد نامه و فرم تعارض منافع) به صورت جداگانه ضمیمه شوند. شکل ها و جدول ها در متن مقاله و بعد از توضیحات مربوطه قرار داده شوند. در صورت حجیم بودن شکل ها، نویسندگان می توانند شکل ها را جداگانه از طریق سامانه بارگزاری نمایند. شکل ها به صورت یکی از فرمتهای (jpg) JPEG، (tif) TIFF و (gif) GIF ارائه شوند و حداقل وضوح (resolution) تصاویر 300 دی پی آی. مقاله از طریق سامانه نشریات دانشگاه تبریز به آدرس زیر http://arpp.tabrizu.ac.ir ارسال شود.
5- ساختار مقاله به ترتیب شامل عنوان، چکیده (به انضمام واژگان کلیدی) فارسی، عنوان، چکیده و واژگان کلیدی انگلیسی و متن اصلی مقاله (شامل مقدمه، مواد و روش ها، نتایج، بحث، سپاسگزاری و References) می باشد و ساختار مقاله انگلیسی به ترتیب شامل Title, Abstract, Introduction, Materials and Methods, Results, Discussion (or Results and Discussion), Acknowledgement و References می باشد.
بخش نتایج و بحث در صورت ضرورت در یک عنوان قابل ارایه می باشد. در مقالات کامل، هر عنوان اصلی در متن می تواند زیرعنوان (درجه یک و دو) نیز داشته باشد. زیرعنوان های درجه یک و دو به صورت ایتالیک نوشته شوند. زیرعنوان درجه یک در سطری جداگانه و جدا از متن قرار میگیرد، در حالیکه متن مربوط به زیرعنوان درجه دو در ادامه مطلب آمده و با دو نقطه از آن جدا میشود.
6- مقالاتی که از نظر کمی یا کیفی شرایط یک مقاله کامل را نداشته باشند به صورت مقاله کوتاه (Short Article) قابل ارایه هستند. ساختار مقاله کوتاه مشابه ساختار مقاله کامل بدون زیر عنوانهای درجه یک و دو می باشند. مقاله کوتاه حداکثر در پنج الی شش صفحه تنظیم شده و حداکثر دو شکل، یا دو جدول و یا یک شکل و یک جدول را شامل می شود.
7- یافتههای موردی در قالب گزارش کوتاه علمی (Short Report) قابل ارایه می باشند. گزارش علمی کوتاه حداکثر در دو صفحه (شامل حداکثر یک شکل و یا یک جدول) و با حداکثر پنج منبع تنظیم می شود.
8- عنوان مقاله خلاصه، روان و گویای محتوای مقاله بوده و حداکثر در 20 کلمه تنظیم شود. در عنوان استفاده از نام علمی موجودات زنده به اسامی عمومی ترجیح داده می شود. از علامت های اختصاری و فرمول های شیمیایی در عنوان استفاده نشود. همچنین، به کاربردن کلماتی مانند "مطالعه" و "بررسی" در ابتدای عنوان توصیه نمی شود.
9- چکیده در یک پاراگراف تهیه شده و مجموعه ای فشرده و گویا شامل اهمیت موضوع، هدف ها، روش ها، نتایج پژوهش و جمع بندی است. چکیده حداکثر در 250 کلمه تنظیم شود. در پایان چکیده فارسی و انگلیسی، پنج واژه کلیدی (Key words) از واژه هایی که در عنوان استفاده نشده باشد درج شود.
10- اسامی علمی (جنس و گونه) در متن مقاله، چکیده های فارسی و انگلیسی، واژه های کلیدی و منابع مورد استفاده با حروف ایتالیک تایپ شوند. اسامی علمی در عنوان و چکیده بدون نام نامگذار (Author) ولی در متن مقاله، در اولین استفاده نامگذار نوشته شود. نام علمی در صورت تکرار بدون نامگذار و نام جنس با حرف اول آن (حرف بزرگ) و یک نقطه نوشته می شود، مگر آنکه اختصار سبب آمیختگی نام های با مخفف مشابه شود.
11- اعداد و ارقام (اوزان و مقادیر) در صورتیکه در آغاز جمله آمده باشند، با حروف نوشته شوند. ارقام یک رقمی (به استثنای عدد 9) در هر حال باید با حروف نوشته شوند. برای اوزان و مقادیر از سیستم متریک استفاده شود.
12- زمانی که ارایه نتایج در متن سبب دشواری استنباط مطالب شود، استفاده از جدول توصیه می شود. لازم است تمام جدول ها ارجاع در متن داشته باشند. رعایت نکات زیر در تهیه جدول ضروری است:
13- تمام انواع نمودارها، منحنی ها، شکل ها، تصویرها و ترسیم ها با نام شکل مورد ارجاع قرار می گیرند و باید ارجاع در متن داشته باشند. اشکال و یا ترسیم ها باید اصلی (توسط خود نویسنده تهیه شده باشند) و برگرفته شده از منابع دیگر نباشند. شرح و توضیح شکل باید کامل و گویا باشد، به نحوی که به صورت مستقل از متن قابل فهم باشد و به دو زبان فارسی و انگلیسی در زیر شکل نوشته شود. عنوان فارسی با قلم بی نازنین (B Nazanin) اندازه قلم 12 و عنوان انگلیسی (Times New Roman, Pt.11) نوشته شود. اسامی علمی در شرح شکل به صورت کامل ارائه شود. شماره گذاری شکل به ترتیب بوده و به صورت "شکل 1. شرح شکل." (در متن انگلیسی Figure 1. Title) نوشته شود. نوشته های داخل شکل (شامل نوشته های متن شکل، محورها و ...) به زبان انگلیسی (Times New Roman) و اندازه قلم10-9 نوشته شود.
14- در بخش سپاسگزاری (اختیاری) شایسته است از همکاری و مساعدت اشخاص حقیقی و حقوقی در انجام پژوهش سپاسگزاری شود.
15- درج منابع فارسی و انگلیسی در متن مقاله به زبان انگلیسی و با روش نام و سال (سبک هاروارد: Harvard Referencing Style) صورت گیرد. در این روش سال انتشار بعد از نام خانوادگی نویسندگان در داخل پرانتز به صورت نمونه های زیر آورده می شود.
در اول جمله
در آخر جمله
16- برگ مشخصات مقاله به صورت جداگانه شامل نام و نام خانوادگی نگارنده(گان)، مرتبه علمی، شناسه ارکید (ORCID) (در صورت موجود بودن)، محل خدمت و نشانی آنها به هر دو زبان فارسی و انگلیسی به همراه شماره تلفن (تا حد امکان تلفن همراه)، و آدرس پست الکترونیکی نگارنده مسئول، از طریق سامانه مجله بارگذاری شود. مسئولیت درست نویسی اسامی و نشانی ها به عهده نگارنده مسئول می باشد.
17- در آخر مقاله، فهرستی از منابعی که در متن مقاله مورد استفاده واقع شده اند آورده می شود. تمام منابع (حتی منابع فارسی) به انگلیسی تهیه و به ترتیب حروف الفبا و بدون شماره گذاری تنظیم شوند. نام نگارندگان با ترتیبی که در منبع اصلی ذکر شده ظاهر می شود و در مورد نام تمام نویسندگان، ابتدا نام خانوادگی با حرف اول بزرگ، سپس حروف اول نام با حرف بزرگ بدون نقطه و ویرگول بین آنها، بین نام مولفین ویرگول (,)،گذاشته شود و از ذکر and یا & برای نفر آخر پرهیز شود. بعد از نام نفر آخر ویرگول (,)، سپس سال انتشار، نقطه، عنوان، نقطه و آدرس دسترسی (نام ناشر، نشریه یا وب سایت و حدود صفحات) و در آخر نقطه مرقوم می شود. سایر نکات منبع نویسی:
مقالات مندرج در مجلات:
منابع غیر انگلیسی (فارسی و ...)
Habibi R, Rahnama K, Taghinasab M, 2015. Evaluating the effectiveness of native Trichoderma species in production of extracellular enzymes during interaction with plant pathogenic fungus Fusarium oxysporum. Journal of Applied Research in Plant Protection 4(2): 73–85 (In Persian with English abstract).
منابع با حداکثر پنج نویسنده:
Ahmed AA, Fath-Allah MM, 2012. Double infections with cucumber mosaic virus and plum pox virus (Sharka) in apricot trees. International Journal of Virology 8(1): 50–60.
Crous PW, Gams W, Stalpers JA, Robert V, Stegehuis G, 2004. MycoBank: an online initiative to launch mycology into the 21st century. Studies in Mycology 50:19–22.
منابع با بیش از 5 نویسنده:
Videira SIR, Groenewald JZ, Kolecka A, van Haren L, Boekhout T, et al., 2015a. Elucidating the Ramularia eucalypti species complex. Persoonia 34: 50–64.
Videira SIR, Groenewald JZ, Verkley GJM, Braun U, Crous PW, 2015b. The rise of Ramularia from the Mycosphaerella labyrinth. Fungal Biology 119: 823–843.
کتاب:
Agrios GN, 2005. Plant Pathology. 5th edition, Academic Press. 922 pp.
Alexopoulos CJ, Mims CW, Blackwell M, 1996. Introductory Mycology. 4th edition, Wiley, USA. 868 pp.
فصل کتاب:
White TJ, Bruns T, Taylor J, 1990. Amplification and direct sequencing of fungal ribosomal RNA genes for phylognetics. In: Innis MA, Gelfand DH, Sninsky JJ, White JW (eds). A Guide to Molecular Methods and Applications. Academic Press, New York. Pp. 223-292.
مقالات چاپ شده در کنفرانس ها:
Hejazi MJ, Amizadeh A, Arzanlou M, 2014. Interaction between bacterial pathogen Bacillus thuringiensis and certain insecticides for management of Tuta absoluta. Xth European Congress of Entomology, August 3–8, London, United Kingdom. P. 18.
منابع اینترنتی:
Noyes JS, 2011. Universal Chalcidoidea database - World Wide Web electronic publication. http://www.nhm.ac.uk/entomology/ chalcidoids.html. [Accessed on 23 March 2020].
پایان نامه:
Arzanlou M, 2008. Phylogeny, detection and mating behavior of Mycosphaerella spp. occurring on banana. PhD thesis, Plant Pathology, Wageningen University, The Netherlands.
ثبت اختراع و اکتشاف: (Patent)
Titcomb ST, Tuers AA, 1976. Reduced calorie bread and method of making same. USA Patent 3 979 323. Date issued: 7 September.
18- هزینه پذیرش مقاله و ارسال مقاله جهت چاپ برای مقاله کامل مبلغ چهار میلیون ریال (4000000) و برای مقاله کوتاه مبلغ دو میلیون ریال (2000000) می باشد. چاپ گزارش علمی بدون هزینه می باشد. نحوه پرداخت و شماره حساب به شرح زیر می باشد:
برای دریافت فرم تعهدنامه اینجا را کلیک نمایید.
برای دریافت فرم تعارض منافع اینجا را کلیک نمایید.