شناسایی گونه‏ های Monilinia جداشده از درختان سیب شهرستان خرم‏آباد و بررسی کنترل زیستی پوسیدگی قهوه‌ای سیب در انبار

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه گیاه‎پزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان،لرستان، خرم آباد، ایران

2 گروه گیاه‎پزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرم‏آباد، ایران.

چکیده

قارچ Monilinia به‌عنوان عامل بیماری پوسیدگی قهوه ‏ای در بسیاری از میوه‏ های خانواده Rosaceae در سراسر جهان گزارش‌شده است. این مطالعه به­ منظور شناسایی گونه‌های عامل قارچی پوسیدگی قهوه‌ای درختان سیب در شهرستان خرم‌آباد از روش مولکولی مبتنی بر آغازگرهای اختصاصی، تنوع ریخت شناختی جدایه‌های Monilinia و همچنین غربال گری چهار جدایه باکتریایی بالقوه آنتاگونیست در برابر عامل بیمارگر، صورت گرفت. جدایه ‏های قارچی از مناطق اصلی تولید سیب جداسازی شدند. شناسایی گونه­ های قارچی بر اساس خصوصیات ریخت شناختی جدایه‏ های کشت‌شده در محیط کشت PDA و همچنین نتایج به دست آمده از روش مولکولی مبتنی بر پرایمرهای اختصاصی گونه، نشان داد که تمامی جدایه‏ ها متعلق به گونه M. laxa هستند. خواص کنترل زیستی چهار باکتری آنتاگونیست Serratia marcescens، Bacillus cereus، Bacillus sp و  Pseudomonas baetica  در شرایط آزمایشگاهی و انباری علیه M. laxa عامل پوسیدگی قهوه‌ای پس از برداشت میوه‌های سیب مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصل از تأثیر ترکیبات فرار، غیر فرار و عصاره عاری از سلول باکتری‌ها نشان داد که جدایه‌های آزمایش‌شده دارای اثر بازدارندگی رشد میسلیوم بیمارگر می ‏باشند. در این تحقیق جدایه­ های AP5 S. marcescens و B. cereus AP13  بیش از 70درصد بازدارندگی رشد میسلیومی بیمارگر را نشان دادند. تأثیر این دو باکتری بر میزان پوسیدگی قهوه ‏ای سیب در شرایط انبار برابر با 25/84 و 85/77 درصد و تأثیر قارچ‌کش تیوفات متیل 62/85 درصد بود. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که این دو جدایه باکتریایی از طریق مکانیسم‌های مستقیم و غیرمستقیم از سیب در برابر M. laxa محافظت نموده و بنابراین، می‌توانند به‌عنوان عوامل کنترل زیستی بالقوه (BCAs) در درمان پیشگیرانه برای کنترل بیماری پوسیدگی قهوه‌ای در میوه‌های سیب استفاده شوند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Identification of Monilinia species from apple trees in Khorramabad district and investigation of biological alternatives to control apple brown rot in storage

نویسندگان [English]

  • fatemeh derikvand 1
  • eidi bazgir 2
  • Mostafa Darvishnia 2
  • Hossein Mirzaei Najafgholi 2
1 Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University, University, Khorramabad, Iran.
2 Department of Plant Protection, Faculty of Agricaltural and Resources, Lorestan University, Lorestan, KhorramAbad, Iran.
چکیده [English]

Monilinia fungus has been reported as the cause of brown rot disease in many fruits of the Rosaceae family around the world. This study was conducted in order to identify the fungal species responsible for the brown rot of apple trees in Khorram Abad city using a molecular method based on specific primers, the morphological diversity of Monilinia isolates, and also the screening of 4 potential antagonistic bacterial isolates against the pathogenic agent. Fungal isolates were isolated from the main areas of apple production. The identification of fungal species based on the morphological characteristics of isolates cultivated in PDA culture medium as well as the results obtained from the molecular method based on species-specific primers showed that all isolates belong to M. laxa species. The biological control properties of four antagonistic bacteria Serratia marcescens, Bacillus cereus, Bacillus sp and Pseudomonas baetica were tested in laboratory and storage conditions against M. laxa causing brown rot of apple fruits after harvesting. The results of the effects of volatile compounds, non-volatile compounds and bacterial cell-free extracts showed that the tested isolates have the effect of inhibiting the growth of pathogenic mycelium. In this study, S. marcescens AP5 and B. cereus AP13 isolates showed more than 70% inhibition of pathogenic mycelium growth. The effect of these two bacteria on the rate of apple brown rot in storage conditions was 84.25 and 77.85%, and the effect of methyl thiophate fungicide was 85.62%. The results of this research show that these two bacterial isolates protect apples against M. laxa through direct and indirect mechanisms and therefore, they can be used as potential biological control agents (BCAs) in preventive treatment to control brown rot disease in apple fruits.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Post-harvest diseases
  • Disease management
  • Seeds
  • Decay of the mummy
  • Antagonist bacteria

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 04 بهمن 1402
  • تاریخ دریافت: 06 خرداد 1402
  • تاریخ بازنگری: 18 مرداد 1402
  • تاریخ پذیرش: 20 مرداد 1402