بنیعامری و، آقا رفیعی ش. 1384. ارزیابی مدیریت کنترل آفات و بیماریهای گیاهی زینتی کشور، چالش ها و راهکارها، دورنمای توسعه صنعت گل و گیاهان زینتی ایران.
سازمان حفظ نباتات. 1374. ویژهنامه مصرف سموم در کشاورزی، مجله زیتون، ویژهنامه شماره 1، صفحات 5-4.
سازمان حفظ نباتات. 1395. لیست سموم مجاز کشور. وزارت جهاد کشاورزی.
سازمان جهاد کشاورزی همدان. 1397. کتابچه گزیده آمار پایهای 1396. سازمان جهاد کشاورزی استان همدان،معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی، اداره آمار و فناوری اطلاعات، http://www.hamedan.agri-jahad.ir/.
حیدری ا. 1389. برنامه راهبردی تحقیقات آفت کش ها. موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. وزارت جهاد کشاورزی.
خدادادی م، صمدی م ت، رحمانی ع، ملکی ر، رسانی ع, شهیدی ر. 1388. بررسی غلظت باقیمانده سموم افتکش ارگانوفسفره و کاربامات در منابع تامین آب آشامیدنی شهر همدان در سال1386. مجله سلامت و محیط، فصلنامه علمی پژهشی انجمن علمی بهداشت محیط ایران.
صلاحی اردکانی ع، تاجبخش م ر، مروتی م، شیخی گرجان ع. 1383. تعیین میزان باقیمانده سموم اندوسولفان و دیازنیون در مزارع خیار سبز و گوجه فرنگی در استان کهکیویه و بویراحمد. خلاصه مقالات شانزدهمین کنگره گیاهپزشکی ایران. جلد اول: آفات . ص 212.
عزتیان ر، فرشاد ع ا. 1377. اندازه گیری باقیمانده سموم کلره و فسفره متداول در مزارع بر روی خیار عرضه شده در میدان میوه و نره بار شهر تهران (سال های 7-1376)، گزارش طرح تحقیقاتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت پژوهشی، شماره 60788.
مروتی م، ابراهیم نژاد م، تاج بخش م. 1392. اندازه گیری باقیمانده و دوره کارنس حشره کش ایمیداکلوپرید روی خیار گلخانهای در ورامین. علوم و فنون کشتهای گلخانه ای، سال چهارم، شماره چهاردهم. ص 109-115.
مروتی م، نعمت الهی م . 1393. بررسی میزان باقیمانده چهار نوع حشره کش در خیار گلخانه ای استان اصفهان. آفات و بیماریهای گیاهی:82 (1): 23 -11.
هادیان ز، عزیزی م ح. 1385. ارزیابی میزان باقیمانده انواع سموم آفتکش به روش کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی در برخی سبزی های عرضه شده در میدان اصلی تره بارشهر تهران در سال 1384. فصلنامه علوم تغذیه و صنایع غذائی ایران. سال اول.شماره 2، 13-17.
Amrollahi H, Pazoki R and Imani S, 2019. Pesticide multiresidue analysis in tomato and cucumber samples collected from fruit and vegetable markets in Tehran, Iran. Middle East Journal of Rehabilitation and Health Studies, 6(1):e64271.
Annastasiades M, Lehotay SJ, Stajhbaher D and Schenk FJ, 2003. Fast and easy multiresidue method employing acetonotrile extraction/partitioning and dispersive solid phase extraction for the determination of pesticide residues in produce. Journal of Association of Official Agricultural Chemists International (J AOAC Intl.), 86 (2): 412-431.
Anonymous, 2000. Pesticide residues in food: methods of analysis and sampling. Codex alimentarius. 24, part 1.
Dashtbozorgi Z, Ramezani MK and Husain SW, 2012. Evaluation of matrix effects in gas chromatography mass spectrometry pesticide-residue analysis using QuEChERS sample preparation technique. International Journal of Chemistry 33 (10): 326-332.
Firestone JA, Smith-Weller T, Franklin G, Swanson P, Longstreth WT and Checkoway H, 2005. Pesticides and risk of Parkinson disease: a population-based case-control study. Archives of Neurology, 62(1): 91–5.
Lehotay SJ, 2007. Pesticide Residues in Foods by acetonitrile extraction and partitioning with magnesium sulfate, J. AOAC International 90(2): 485-520.
Viana E, Maltoj C and Font G,1996. Optimizationof a matrix solid-phase dispension method for the analysis of pesticide residues in vegetables. Journal of Chromatography 754: 437-444.