نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
گروه زیست فناوری مولکولی گیاهی، پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران.
چکیده
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
نویسندگان [English]
هدف از این تحقیق ارزیابی فعالیت ضد قارچی اسموتین در برابر چندین بیمارگر قارچی مهم گیاهی شامل می شد. به منظور انجام این مطالعه، ژن اسموتین از گیاه تنباکو (Nicotiana tabacum) در باکتری(Rosetta DE3) Escherichia coli همسانه سازی و بیان گردید. به منظور بهینهسازی شرایط بیان پروتئین، از آزمون تاگوچی استفاده شد. آزمون وسترن بلات بیان پروتئین نوترکیب را مورد تأیید قرار داد. بررسیها نشان داد پروتئین نوترکیب بیان شده عمدتاً به شکل نامحلول اینکلوژن بادی در سلول انباشته میشود؛ لذا پس از محلول ساختن این تودهها با کمک مواد احیا کننده شرایط ایجاد ساختمان طبیعی تأمین شد. اثر اسموتین نوترکیب بر قارچهای Rhizoctonia solani، Botrytis cinerea، Sclerotinia sclerotiorum، Fusarium oxysporum، Verticillium dahleae و Alternaria brassicola مورد بررسی قرار گرفته و فعالیت پروتئین خالص شده از طریق سه آزمون ضدقارچی متفاوت Radial Diffusion، Disk Diffusion و Spore Germination ارزیابی و مشاهده شد که این پروتئین رشد قارچهای فوق را مهار میکند. همچنین آزمون همولیتیک خونی نشان داد که این پروتئین برای سلولهای پستانداران فاقد سمیت می باشد. یافتههای فوق نشان می دهد که ژن اسموتین گیاه تنباکو دارای توانایی قابل توجهی در مهار رشد قارچ های بیماریزا گیاهی می باشد. همچنین این ژن می تواند درتولید گیاهان تراریخته مقاوم به قارچهای بیماریزا مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژهها [English]