%0 Journal Article %T تاثیر عصاره ی پروتئینی بذر کلزا روی فعالیت آلفا-آمیلاز گوارشی سوسک برگ خوار سیب زمینی (Leptinotarsa decemlineata Say) و برخی مولفه های زیستی آن %J پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی %I دانشگاه تبریز %Z 2383-1855 %A عاشوری, شبنم %A فرشباف پورآباد, رضا %D 2016 %\ 09/22/2016 %V 5 %N 2 %P 199-214 %! تاثیر عصاره ی پروتئینی بذر کلزا روی فعالیت آلفا-آمیلاز گوارشی سوسک برگ خوار سیب زمینی (Leptinotarsa decemlineata Say) و برخی مولفه های زیستی آن %K واژه­ های کلیدی: رسوب­دهی پروتئین با سولفات آمونیوم %K زایموگرام %K زیست سنجی %K سوسک برگ­خوار سیب­زمینی %K کینتیک مهار آنزیم %R %X چکیده گیاهان دارای مجموعه­ای از مولکول­های پروتئینی هستند که قادر به ایجاد اختلال در هضم غذا در حشرات گیاه­خوار می­­باشند و می­توانند در کنترل آفات مورد استفاده قرار گیرند. در این تحقیق، مهار آنزیم آلفا-آمیلاز گوارشی سوسک برگ­خوار سیب­زمینی (Leptinotarsa decemlineata Say) توسط عصاره­ی پروتئینی بذر کلزا (Brassica napus L. cv. (Karaj3 بررسی شده است. حداکثر اثر مهاری عصاره­ی پروتئینی روی فعالیت آلفا-آمیلاز در اسیدیته­ی پنج بود. چهار جزء پروتئینی عصاره­ی بذر کلزا 30-0، 50-30، 70-50 و 100-70% اشباع با نمک سولفات آمونیوم، به ترتیب روی آلفا-آمیلاز گوارشی لارو سن چهار سبب 0، 52، 12 و 0% مهار گردیدند. جزء پروتئینی 50-30٪ به ترتیب باعث 84، 86، 74، 52 و 37% کاهش فعالیت آلفا-آمیلاز سنین 1، 2، 3، 4 و حشرات کامل شد. سنجش کینتیک مهار آلفا-آمیلاز حشرات کامل توسط جزء پروتئینی 50-30% انجام شد و مهار از نوع نارقابتی تعیین گردید. در زایموگرام و بررسی اثر مهارکننده در ژل، مهار آنزیم به صورت کاهش شدت نوارها مشاهده شد. در انجام زیست سنجی، از برگ­های ارقام سیب­زمینی آگریا، بورن، پیکاسو و مارکزاستفاده گردید. عصاره­ی پروتئینی زمانی که روی برگ­های تیمار شده مورد تغذیه لاروها قرار گرفت؛ در هیچ کدام از ارقام، زمان پوست اندازی لاروهای سن سه به چهار نسبت به شاهد، افزایش معنی­داری مشاهده نشد؛ در ارقام پیکاسو و مارکز سبب کاهش معنی­دار وزن لارو سن چهار نسبت به شاهد گردید؛ درصد لاروهای سن چهار ظاهر شده در ارقام آگریا، پیکاسو و مارکز نسبت به شاهد به طور معنی­داری کاهش یافت و در رقم آگریا، فعالیت آلفا-آمیلاز لارو سن چهار در مقایسه با شاهد به طور معنی­داری کاهش پیدا کرد.   %U https://arpp.tabrizu.ac.ir/article_5952_5b720d6a1ebcc694423e7c2a211d67d7.pdf