@article { author = {Dashtipour, Samaneh and Sahebani, Nozualaah and Aminian, Heshmatalh}, title = {Application Effects of Bacillus subtilis and Salicylic Acid on the Tomato Plants Against Fusarium oxysporoum f.sp. lycopersici and Meloidogyne javanica}, journal = {Journal of Applied Research in Plant Protection}, volume = {6}, number = {4}, pages = {1-10}, year = {2018}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2383-1855}, eissn = {2717-3178}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {تاثیر کاربرد باکتری آنتاگونیست Bacillus subtilis وسالیسیلیک اسید در گیاه گوجه فرنگی در برابر پژمردگی فوزاریومی و Meloidogyne javanica}, abstract_fa = {چکیده دراین تحقیق اثرات مستقیم کاربرد باکتری آنتاگونیست Bacillus subtilis و اسید سالیسیلیک بررشد قارچ فوزاریوم Fusarium oxysporum f.sp. lycopersici در شرایط آزمایشگاهی در قالب آزمون تقابل و مواد فرار مورد بررسی قرار گرفت. اثرغلظت­های مختلف اسید سالیسیلیک (8-دو میلی مولار) بررشد فوزاریوم به روش اختلاط با محیط کشت آزمایش شد. در آزمایش گلخانه ای اثرات القایی اسیدسالیسیلیک و Bacillus subtilisبرتغییر فعالیت­های آنزیمی فنیل آلانین آمونیالیاز به عنوان یکی از آنزیم­های مهم دفاعی گیاه، در گوجه­فرنگی آلوده به پژمردگی فوزاریومی و Meloidogyne javanica ودرحالت تعامل دو بیماری مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج، کلیه غلظت های اسید سالیسیلیک به طور کامل از رشد قارچ عامل بیماری جلوگیری کرد. در تست تقابل و مواد فرار باکتری به طور معنی­داری موجب کنترل موثر فوزاریوم شد که به ترتیب 8/34 و35 درصد بوده است. ارزیابی فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز نشان داد که تمام تیمارهای باکتری و اسید سالیسیلیک به طور موثری موجب افزایش سطح فعالیت آنزیم در مقایسه با شاهد و گیاهان آلوده به فوزاریوم و نماتد شدند و بیشترین میزان فعالیت آنزیم در تیمار آلوده به پاتوژن ها همراه با باکتری و اسید سالیسیلیک درروز پنجم بعداز مایه زنی بود.  }, keywords_fa = {واژه­ های کلیدی: فوزاریوم,نماتد گره ریشه,فنیل آلانین آمونیالیاز,سالیسیلیک اسید و Bacillus}, url = {https://arpp.tabrizu.ac.ir/article_7130.html}, eprint = {https://arpp.tabrizu.ac.ir/article_7130_e3657a35186a79dc0d33ec0f5326ec29.pdf} }