@article { author = {Dastbarjan, Mahsa and Habibpour, Behzad and Eslamizadeh, Rahim}, title = {Viability of Metarhizium anisopliae (Metschnikoff) Sorokin Conidia in Vegetable Oil Formulations and Their Virulence on the Termite Microcerotermes diversus Silvestri (Isoptera: Termitidae)}, journal = {Journal of Applied Research in Plant Protection}, volume = {5}, number = {1}, pages = {35-48}, year = {2016}, publisher = {University of Tabriz}, issn = {2383-1855}, eissn = {2717-3178}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {قابلیت زنده‌مانی کنیدی‌های(Metschnikoff) Sorokin Metarhizium anisopliae در فرمولاسیون‌ روغن‌های گیاهی و میزان کشندگی آنها روی موریانهMicrocerotermes diversus Silvestri (Isoptera: Termitidae}, abstract_fa = {چکیده در این تحقیق، فرمولاسیون‌هایی به صورت امولسیون از روغن‌های گیاهی مختلف شامل آفتابگردان، ذرت، رزماری، زیتون، کنجد و گردو حاوی کنیدی‌های Metarhizium anisopliae (Metschnikoff) Sorokin همراه با فرمولاسیون شاهد تهیه گردید. جوانه‌زنی کنیدی‌های قارچی در تمام فرمولاسیون‌ها ارزیابی شد. بر اساس نتایج حاصل فرمولاسیون‌های شاهد و روغن زیتون بالاترین میانگین جوانه‌زنی کنیدی را نشان دادند در حالی که کم‌ترین میانگین جوانه‌زنی در فرمولاسیون روغن کنجد مشاهده شد. هم‌چنین چهار غلظت 108، 107، 106 و 105 کنیدی در میلی‌لیتر از فرمولاسیون‌های مذکور در جمعیت موریانه Microcerotermes diversus Silvestri (Isoptera: Termitidae)  مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به سرعت زیاد مرگ و میر در سه غلظت اول، تنها غلظت 105 کنیدی در میلی‌لیتر از فرمولاسیون‌ها معیار مقایسه قرار داده شد. نتایج نشان دهنده بالاترین میانگین درصد مرگ و میر (25/91%) در فرمولاسیون روغن کنجد و پایین‌ترین میانگین درصد مرگ و میر (33/58%) در فرمولاسیون شاهد بود. کم‌ترین مقدار LT50 (38/2روز) در فرمولاسیون روغن کنجد و  بیشترین مقدار آن (9/15 روز) در فرمولاسیون شاهد محاسبه شد. کم‌ترین LC50 محاسبه شده (104 ´ 7/1 کنیدی در میلی‌لیتر) نیز مربوط به فرمولاسیون روغن کنجد بود.}, keywords_fa = {واژه‌های کلیدی: امولسیون,جوانه‌زنی,غلظت,مرگ و میر}, url = {https://arpp.tabrizu.ac.ir/article_5055.html}, eprint = {https://arpp.tabrizu.ac.ir/article_5055_da0f2c737913fdc54056e95e7e9f955c.pdf} }